O mnie

Gotuję dla rodziny i przyjaciół. Najwięcej przyjemności sprawia mi sobotnie gotowanie (i jedzenie!) razem z dziećmi. Wspólne zagniatanie ciasta, lepienie pierogów, mieszanie risotta to świetnie spędzony wspólny czas i pretekst do zabawy.

Lubię używać sezonowych warzyw, niecierpliwie oczekuję nowalijek, sezonu na szparagi, dynię i wspaniałych owoców jesienią. Gotuję kuchnię włoską, tajską ale również polskie smaki. Wynajdowanie ciekawych składników i nowych smaków to stały element naszych wakacyjnych wyjazdów.

Pomysł na bloga zakiełkował dwa lata temu. Początkowo traktowałem go jako osobistą książkę kucharską bo często zapominam z jakich przepisów gotuję. Miło jest również dzielić się przepisami z przyjaciółmi. Ponieważ lubię konkretne cele zapanowałem ugotować, sfotografować i zjeść 100 potraw. Gotowanie daje tyle satysfakcji, że raczej na 100 się nie skończy.

php5xVceMAM

Manger c’est la vie!

phpxTYSCgAM

Zagniatamy ciasto na focaccię

phpex6UM1AM

Rozcieramy świeże zioła z oliwą

phpFWLTa0AM

Pora na obłożenie ciasta

phpZhD0ROAM

Smacznego!

Przepis na focaccię znajdziecie tutaj.

Wasztaty w Tamce 43 u Roberta Trzópka (2013)

  • ks

    Wspaniałe przepisy!! będę częściej zaglądał po inspiracje :) po przepisie na curry widze podobny tok myślenia :)

    • maciejkurowski

      zapraszam :)

  • http://okolokuchennie.blogspot.com Kasia K.

    Cześć :) Miło mi będzie do Ciebie zaglądać (wypatrzyłam Twoje wpisy na KS i ucieszyłam się, jak się okazało, że masz stronę).

    • maciejkurowski

      witaj i smacznego!

  • Danusia

    Witam. Nominowałam Twojego bloga do
    Liebster Blog Award, szczegóły tutaj http://www.mojewypiekiinietylko.com/2014/03/liebster-blog-award/#more-1622 Pozdrawiam. :)

    • maciejkurowski

      Dziękuję bardzo. Pozdrawiam.

      • http://www.mojewypiekiinietylko.com/ Danusia

        Zapraszam serdecznie do zabawy. Pozdrawiam. :)

        2014-03-07 20:53 GMT+00:00 Disqus :